BioControl as - teknologi og landbruk

Daglig leder Signe Marie Jahren ved Rakkestad bedriften BioControl as inviterte til presentasjon med gjennomgang av firmaet og omvisning. Bedriften er i høyeste grad en teknologibedrift, solid forankret i landbruket.

Klipp fra bedriftens hjemmeside:


Siden 1991 har BioControl arbeidet med teknologi for landbruket med fokus på elektronikk til husdyrbruket.

Elektronisk identifikasjon (RFID) har blitt et viktig verktøy i husdyrbruket. Som produsent av fôringsanlegg har vi brukt denne teknologien siden 1991, og fått mye erfaring og kunnskap om dette.

Dette har utviklet seg til en sterk kompetanse hos BioControl og våre (RFID) lesere brukes nå på mange gårder over hele verden.

BioControl Polska ble etablert I 2002 som et alternativt utviklingssenter og for å drive med produksjon og montasje av elektronikk, og i 2012 ble BioControl North America etablert.

Klikk her for å gå til BioControl.no

Etter omvisning i bedriften, fikk vi også anledning til å se prosjektet med forsøk av humledyrking, i flott kveldssol:





Omtale av bedriften i Rakkestad Næringsråd sin publikasjojn v. Anja Guerrera:


Familiebedriften BioControl har siden 1991 arbeidet med teknologi for landbruket, med fokus på elektronikk til husdyrbruket. Nå har familien fått hjem datteren Signe Marie Jahren, som har bodd i utlandet nesten sammenhengende siden andre år på videregående for å ta utdannelse. I 2017 overtok hun som leder for familiebedriften.

Den unge, blonde og vevre jenta har med seg hjem en utdannelse og erfaring de fleste av oss kan se langt etter. Da hun etter endt utdannelse i utlandet skulle begynne å se seg om etter jobb, hadde hun ikke i tankene at hun skulle jobbe i familiebedriften i Rakkestad. I dag brenner hun for BioControl og jobben sin, og det virker helt logisk at det er her hun skal jobbe og videreutvikle seg.

Allerede tidlig visste Signe at hun likte å lede, og på ungdomsskolen var hun var engasjert i arbeidet med elevbedrift og ungt entreprenørskap. Hun syntes hun det var moro å utfordre seg selv. – Jeg husker vi hadde både rørepinner og eldrebingo, og hun husker at bestefar stanset ut og knakk stålbiter som vi solgte i elevbedriften. Jeg nok en person som liker å være leder, det er moro. Det å jobbe i team, få lov til å prøve ut egenskapene sine i elevbedrift, prøve seg som gruppeleder og ha ansvar, var gøy og viktig, sier hun. - Hva skolearbeidet med elevbedrift har betydd er jeg ikke sikker på, men jeg husker i alle fall denne tiden fra ungdomsskolen godt, og det er jo ikke alt fra skolen man husker, smiler Signe.

Signe begynte på videregående skole i Mysen der hun hadde en lærer som anbefalte henne å søke på United World College, en internasjonal skoleordning der du kan reise til utlandet og fullføre videregående. - Dette var en ny tanke for meg. Jeg hadde sett for meg å fullføre videregående, for så å gå videre med handelshøyskole i Bergen og deretter kanskje en MBA. Nå søkte jeg meg til UWC og dro til Wales. Skolen har et internasjonalt fokus på særlig frivilligarbeid, Amnesty og andre organisasjoner, men også er strekt akademisk fokus. Dette var jo en tøff skole spesielt til å være fra Norge. Planen var videre at jeg skulle lære meg tysk, men tysktimene passet ikke inn i resten av timeplanen, og en andreårsstudent foreslo at jeg skulle ta japansk av alle ting, forteller Signe. I to år lærte hun seg japansk, både muntlig og skriftlig. Dette skulle være med å forme de videre studievalgene.

Da Signe var ferdig med videregående ville hun hjem til Skandinavia å studere. Etter litt søken falt valget på København Handelshøyskole og en bachelorgrad i handels økonomi; «Business, Asian Language and Culture», med fokus på sørøst Asia. Etter et forkurs i språk og kultur (Japansk), ble det et treårig løp i bachelor fullført før hun reiste til London og avsluttet studiene med en mastergrad i politisk utviklingsøkonomi. Sammen med sin samboer som hun møtte i København, da han var student på Erasmus, flyttet Signe Marie til Sveits og Lausanne hvor hun gjennom jobb lærte seg fransk. Hva skal jeg bli? Etter endt studier kom imidlertid det store spørsmålet; hva skulle hun jobbe med? Signe var innom flere alternativer som å prøve å søke til internasjonale organisasjoner som FN eller Redd barna, eller om hun skulle søke til revisjonsfirmaer eller lignende, inntil pappa Even spurte om hun hadde vurdert å komme hjem og jobbe for BioControl. Det hadde ikke falt henne inn. - I ettertid tenker jeg på at jeg aldri engang vurderte det, men i dag er det jo helt logisk. Jeg har jo muligheten til å ta over, sier hun. Signe begynte først å jobbe på Bio Control sitt kontor i Sveits. - Jeg begynte jeg å jobbe på prosjekter, og jeg kunne absolutt ingenting. I dag har jeg fått en forståelse for kompressorer, anlegg, elektronikk, pneumatikk, og mye annet jeg ikke kunne noe om, forteller hun.

«Det aller mest spennende er at jeg får utvikle meg og lære meg helt nye ting».

Selvsagt bruker jeg det jeg har lært i studiene, men det aller mest spennende er nå at jeg får utvikle meg. Nå kan jeg lære meg helt andre og nye ting.. Jeg må jo kunne forklare kundene mine om det vi lager og selger til dem, og vi såpass små så her må alle kunne gjøre litt av alt. - Jeg husker den første installasjonen der vi drillet, bort og dro kabler, og til slutt var det helt fantastisk å bare trykke på bryteren. Det var en WOW opplevelse at jeg faktisk hadde vært med å bygge en maskin som virket.

Elektronisk identifikasjon (RFID) har blitt et viktig verktøy i husdyrbruket. Som produsent av fôringsanlegg har bedriften brukt denne teknologien siden 1991, og fått mye erfaring og kunnskap om dette. Dette har utviklet seg til en sterk kompetanse hos BioControl og deres lesere brukes nå på mange gårder over hele verden. 








 
Suksess med RYLA samling i Rakkestad

25. september 2022

Suksess med RYLA samling i Rakkestad

Den 16. og 17. september arrangerte Rakkestad Rotary seminar for tidligere RYLA-deltagere. Dette for å følge opp ungdommene og trekke tråden fra lederkurset de tok del i noen år tidligere. Vi ser også samlingen som et viktig tiltak for framtidig rekrutter

VEIEN TIL EN POLIOFRI VERDEN

24. oktober 2021

VEIEN TIL EN POLIOFRI VERDEN

Polio er bare en flyreise unna!
Effekten av vaksinen varer i 10 år, derfor er det viktig at alle blir revaksinert etter 10 år. Du kan være smittebærer uten selv å få sykdommen.

Les mere om arbeidet med å utrydde polio

Rotary tildeler gaver i Rakkestad

23. august 2021

Rotary tildeler gaver i Rakkestad

På grunn av koronasituasjonen har vi hatt lite med aktiviteter og dermed få utgifter det siste året. Vi har bestemt oss for å fordele overskuddet i kontingenten på forskjellige gode formål i lokalsamfunnet, forklarer President Hans Olaf Kirkeng.

Frøne Husmannsplass: Dette blir en perle i FJella!

17. august 2021

Frøne Husmannsplass: Dette blir en perle i FJella!

Prosjektleder og leder for DNT Indre Østfold Per Vidar Pedersen, sammen med sitt team, har gjort en kjempejobb med opparbeiding av Frøne.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Firmastua, Ole Chr. Bye, Jernbanegt. 3-5, 1890 Rakkestad / Tirsdag kl. 19.30
Adresse: Jernbanegata 3-5
Postnummer: 1890
Sted: Rakkestad
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Møtet holdes i 2. etasje.

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...