Rotary tildeler gaver i Rakkestad

På grunn av koronasituasjonen har vi hatt lite med aktiviteter og dermed få utgifter det siste året. Vi har besteme å fordele overskuddet i kontingenten på forskjellige gode formål i lokalsamfunnet, forklar President Hans Olaf Kirkeng.

Utdrag av artikkel i Rakkestad Avvis 23 august 2021:

Nå er pengene fordelt på tre mottakere. Det var stor enighet i klubben om å gi 20.000 kroner til Hjelp oss å hjelpe, 10.000 kroner til oppussingen av Bondestua og 10.000 kroner til Widar Nursery School i Gambia.

Vi synes dette er gode formål og det var ikke vanskelig å ta den beslutningen da det kom opp forslag på dem, sier kasserer Ole Harald Grønnern i Rakkestad Rotary Klubb.

Sammen fikk de gleden av å dele ut pengesjekkene til de heldige gavemottakerne.

Hjelp oss å hjelpe ved Marianne Solbrække

Jeg er veldig takknemlig. Det er ikke ofte vi får slike summer. Det gjør arbeidet enklere, sier Marianne Solbrække i hjelpeorganisasjonen «Hjelp oss å hjelpe».

Det har ikke blitt færre som tar kontakt under koronatiden. Det er et stort behov for hjelp til mat. Og i forbindelse med skolestart er det behov for klær.Dette er mange gavekort. Støtten vil gå til mat, hygieneprodukter og klær. Vi hjelper folk i alle aldre, det er både barnefamilier og enslige pensjonister som tar kontakt.

Oppussing av Selskapslokale

Leder Anne Kristin Syverstad i Rakkestad og Degernes Bondelag og leder Borghild Strekerud i Rakkestad Bygdekvinnelag tok i mot gavesjekken på 10.000 kroner til oppussingen av Bondestua. Det er veldig fantastisk. Vi ønsker å bevare Bondestua og få et mer moderne preg. Vi er på trinn 1 av flere. Vi har allerede bytta ut noe av møblementet og skal male i nye farger, sier Syverstad.

Bondestua eies av Rakkestad og Degernes Bondelag, Rakkestad Bygdekvinnelag og Rakkestad og Degernes Bygdeungdomslag. Siden oppstarten i 1979 har lokalene kun gjennomgått mindre oppussingsprosjekter, og bærer dermed preg av at tidene har forandret seg interiørmessig. Det ønsker eierorganisasjonene å gjøre noe med. Lokalene leies ut til alt fra bryllup til konfirmasjoner. Også den lokale Rotary-klubben leier av og til lokalene.

Skoleprosjekt i Gambia

Rakkestad Rotary gir som nevnt også bort 10.000 kroner til et prosjektet for skolebarn i Gambia. Rakkestad Rotary Klubb har støttet utdanningsprosjektet til rakstingen Widar Gudim jevnlig gjennom mange år. I fjor ga de 5.000 kroner gjennom elevbedriften «Prosjekt for Gambia» som skulle skaffe 90 skolesekker og utstyr til barn mellom 4-9 år på Widar Nursery School i Gambia. Denne gangen gir de pengene direkte til prosjektet for skolebarna i Gambia. 
VEIEN TIL EN POLIOFRI VERDEN

24. oktober 2021

VEIEN TIL EN POLIOFRI VERDEN

Polio er bare en flyreise unna!
Effekten av vaksinen varer i 10 år, derfor er det viktig at alle blir revaksinert etter 10 år. Du kan være smittebærer uten selv å få sykdommen.

Les mere om arbeidet med å utrydde polio

Rotary tildeler gaver i Rakkestad

23. august 2021

Rotary tildeler gaver i Rakkestad

På grunn av koronasituasjonen har vi hatt lite med aktiviteter og dermed få utgifter det siste året. Vi har bestemt oss for å fordele overskuddet i kontingenten på forskjellige gode formål i lokalsamfunnet, forklarer President Hans Olaf Kirkeng.

Frøne Husmannsplass: Dette blir en perle i FJella!

17. august 2021

Frøne Husmannsplass: Dette blir en perle i FJella!

Prosjektleder og leder for DNT Indre Østfold Per Vidar Pedersen, sammen med sitt team, har gjort en kjempejobb med opparbeiding av Frøne.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Firmastua, Ole Chr. Bye, Jernbanegt. 3-5, 1890 Rakkestad / Tirsdag kl. 19.30
Adresse: Jernbanegata 3-5
Postnummer: 1890
Sted: Rakkestad
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Møtet holdes i 2. etasje.

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...